Bureauprofiel

 

Persoonlijke benadering
Een succesvolle samenwerking staat of valt met persoonlijk contact. Peter Jongmans, oprichter en vennoot van PCM stelt dat de hoogste kwaliteit bij advies- of interimopdrachten alleen wordt bereikt bij een optimale persoonlijke investering. Bij PCM Consult hechten wij bijzonder aan een directe relatie met onze cliŽnten. U hebt uitsluitend te maken met de partners zelf. Dat betekent dat de betrokken partner in rechtstreeks contact met u een opdracht of project van begin tot eind begeleidt of uitvoert. Door deze werkwijze wordt snel en flexibel op steeds veranderende omstandigheden ingespeeld.

Ervaring
U kunt vertrouwen op de doorgewinterde kennis en ervaring die wij sedert 1987 hebben opgebouwd.
Het bureau behoort daarmee inmiddels tot de oude rotten in de interimbranche. Opdrachten worden vervuld door ons vaste team van topmanagers en bestuurders. Zij hebben allen meer dan 15 jaar ervaring in eindverantwoordelijke (statutaire) functies en toezichthoudende rollen. Dit bij diverse (beursgenoteerde-) ondernemingen, bij overheden en non-profit instellingen.
PCM Consult heeft met dit team alle mogelijkheden om opgestelde adviezen of analyses ook daadwerkelijk te realiseren.
Zowel voor overheden als het bedrijfsleven worden complexe opdrachten uitgevoerd. Voor het internationale bedrijfsleven en internationale financiŽle instellingen worden projecten gerealiseerd in het buitenland.
De dienstverlening van PCM Consult bestaat uit de volgende specialisaties:

Produkten:
- algemene directievoering en commissariaten
- veranderings- en herstructurings processen
- opbouwen nieuwe produkt/markt combinaties
- internationale marktoriŽntaties, due diligences, quick scans
- bestuurlijke vernieuwingen, governance

Kennisgebieden:
- financieel management
- governance
- openbaar vervoer en logistiek management

Werkterreinen:
Nederland, Oost Europa, Zuid-Oost-AziŽ, Zuid-Amerika

Werkwijze:
PCM Consult hecht grote waarde aan de verantwoordelijkheid die u als cliŽnt bij ons legt voor de uitvoering van projecten of veranderprocessen. In de loop der jaren hebben wij hiervoor een ondersteunings methode ontwikkeld waardoor de opdrachtgever direct betrokken blijft bij de voortgang. Wij leggen onze activiteiten vast in een overzichtelijk stappenplan en een duidelijke adviesovereenkomst.
De complexiteit van veel opdrachten vergt een brede deskundigheid op allerlei terreinen. PCM Consult wil en kan niet alles zelf doen. In overleg met u wordt zonodig samengewerkt met deskundigen van andere vooraanstaande bureaus. U kunt dus altijd rekenen op een complete dienstverlening van hoge kwaliteit.

In balans
Het realiseren van resultaten, met en door mensen. Dat vraagt een zorgvuldige voorbereiding van onze inzet, of het nu gaat om advies, begeleiding of uitvoering. De haalbaarheid in de praktijk staat voorop.

Deze beknopte website geeft u een indruk van de mogelijkheden die PCM Consult u biedt om ďin balansĒ te komen en te blijven. Wij zijn te allen tijde beschikbaar om over onze aanpak in een persoonlijk onderhoud met u van gedachten te wisselen.